آشنایی با دستگاههای وروردی (Input Devices)
آشنایی با دستگاههای وروردی (Input Devices)
دستگاههای ورودی و دستگاههای خروجی جز دستگاههای جانبی (Peripheral Devices) به شمار میروند. برخی از دستگاههای جانبی صرفا به عنوان ورودی و برخی نیز به عنوان خروجی استفاده میشوند. البته برخی از این دستگاهها نیز به عنوان ورودی - خروجی استفاده میشوند مثل، کارت صدا.
یک دستگاه کامپیوتری هر چقدر هم که حافظه و CPU قوی داشته باشد، در صورتی که دستگاههایی برای ورود دادهها و خروج اطلاعات نداشته باشد قابل استفاده نیست. در واقع این دستگاهها (دستگاهای ورودی و خروجی) عامل ارتباط انسان و کامپیوتر میباشند. زبان کامپیوتر از صفر و یک تشکیل شده است و زبان قابل فهم برای انسان از حروف، اعداد و علائم تشکیل شده است که کامپیوتر این علام را نمیفهمد. مهمترین وظیفه یک دستگاه ورودی، تبدیل دادههای قابل فهم انسان به دادههای قابل پردازش برای کامپیوتر است. دستگاههای ورودی برای کامپیوتر مانند حواس پنجگانه برای انسان هستند که از طریق این دستگاهها داده از محیط دریافت شده و به کامپیوتر انتقال مییابند.
دستگاههای ورودی: قطعهای سختافزاری هستند که به منظور دریافت داده توسط کامپیوتر از آنها استفاده میشود و به دو گروه تقسیم میشوند:
1-دستگاههای ورودی مستقیم: دیسکهای سخت (Hard Disk)، دیسکهای نوری (Optical Disks)، فلاپی دیسکها (Floppy Disks، که میتوان گفت امروزه دیگر کاربردی در انتقال اطلاعات بین سیستمهای کامپیوتری ندارد)، نیز جزء وسایل ورودی هستند. اطلاعاتی که بر روی این وسایل قرار دارد به صورت باینری (صفر و یک) میباشد و مستقیما میتوانند در RAM سیستم کامپیوتر قرار گیرند.
2- دستگاههای ورودی غیر مستقیم: به دلیل اینکه کامپپوتر علائم و حروف را درک نمیکند قبل از ورود آنها به کامپیوتر باید این علائم به زبان کامپیوتر تبدیل شوند؛ برخی از دستگاههای ورودی مثل صفحه کلید و اسکنر این عمل را انجام میدهند.
- ۰۰/۰۹/۲۴